Har du trekkproblemer er røyksuger løsningen

Exodraft røyksugersystem består av en røyksuger som er forbundet til en manuell eller automatisk styring, slik at trekken i skorsteinen kan reguleres trinnløst.

Røyksugeren er lett å montere på toppen av skorsteinen, og den tåler en konstant temperatur på helt opp til 250 ºC. Vibrasjonsfri montering av motoren sikrer et svært lydsvakt avtrekk.

Usynlig løsning – Synlig effekt

Røyksugeren sitter diskrét på toppen av skorsteinen og sikrer at du har ordentlig trekk, slik at du kan få full glede av ilden i peisen eller vedovnen uten sjenerende røyk eller lukt.

Bedre inneklima – En ekstra bonus

En røyksuger hjelper ikke bare med å forbedre trekken i skorsteinen. Den kan også gi inneklimaet et friskt pust. Når du lufter ut, støvsuger eller bruker kjøkkenventilatoren, gjør du det bl.a. for å forbedre inneklimaet, men mekanisk skorsteinstrekk kan også være en gevinst for inneklimaet.

Røysugeren sikrer at det ikke kommer sot på vegger og møbler. Den skaper også god ventilasjon i rommet hvis den slås på selv om ildstedet ikke er i bruk. Når vedovnen eller peisen skal tømmes for aske, kan du unngå at det kommer støv og partikler ut i rommet hvis du slår på røyksugeren først. Det bidrar også til et sunnere inneklima.

Dette trenger du

RØYKSUGER

Dette er hovedkomponenten i et avtrekkssystem for piper. En røyksuger finnes i forskjellige varianter, men man skiller først og fremst mellom følgende:

  • For fast brensel (ved) eller for gass
  • For stålpiper eller mursteinspiper
  • Med horisontalt eller vertikalt avkast (den veien røyken trekker)

Styringssystem

Dette er manuelle eller automatiske reguleringssystemer som styrer avtrekk, temperatur, trykk, start, stopp, etc.

Du finner styringssystemer her

Servicebryter

Lovgivningen krever at det monteres en servicebryter i nærheten av røyksugeren, slik at skorsteinsfeieren kan slå av strømmen til røyksugeren. Det avhenger av røyksugerens styring hvilken bryter som skal brukes.

Du finner servicebrytere her

Tilbehør

Det finnes masse ulike typer tilbehør – avhengig av hvilket komponenter man har. I noen tilfeller er tilbehør nødvendig – f.eks. Flens til Stålskorstein som er påpudt – mens mye av tilbehøret er valgfritt.

Du finner tilbehør her